Karin Sajo

Parisienne Karin Sajo werkte voor Studio Dior en Jean Paul Gaultier, en brak door in de wereld van haute couture en luxe. Vandaag de dag werkt deze topontwerpster samen met de WallHaus-ontwerpstudio en vertaalt ze haar passie voor kleur en textuur in behangpapier.


Het was een uitdaging om dezelfde kracht en verfijning te geven aan behangpapier als aan textiel.


www.karinsajo.com

Check het werk van Karin Sajo op haar social media kanalen:

WallHaus x Karin Sajo

Voor mij draait het altijd rond kleur, het is de basis van elk van mijn creaties. Ik kies en pas mijn kleuren aan in functie van het verhaal dat ik wil vertellen. Mijn ontwerpen zijn onlosmakelijk verbonden met de natuur: groen en bruin van planten, wit en grijs, parelblauw, geel en beige van stro en zand.

Ik hou het meest van kleuren kiezen,
want kleur is mijn handelsmerk.

Maar ook de fase vóór het creatieproces vind ik leuk: de analyse, het uitkiezen van materialen en jezelf onderdompelen in verschillende productietechnieken. Ik hecht enorm veel belang aan details zoals de textuur en de voeling van een stof, of in dit geval het behangpapier. Dat was een grote uitdaging die we samen mooi hebben overwonnen.

Karin Sajo's choice

Dat zal 'Rivièra' zijn. Ik hou van de tijdloze elegantie van dit patroon. Ik besteedde ook veel aandacht aan de kleurglans en de finesse van het ontwerp.

Moodboard

close